Vårdnadstvist Helsingborg

Om du står inför en vårdnadstvist är det en god idé att ta kontakt med en advokat. Hos ON Advokater arbetar kompetenta advokater och biträdande jurister som hjälper dig med frågor avseende boende, umgänge, underhåll och vårdnad i Helsingborg, Ängelholm och Klippan.

Vårdnadstvist Helsingborg

En skilsmässa eller separation är ofta känslosam. När barn är inblandade kan konflikter uppstå kring vårdnaden, barnets boende eller hur mycket umgänge barnet ska ha med den andre föräldern. I de fall som föräldrarna inte kommer överens i frågor som rör barnet bör man kontakta en advokat specialiserad på familjerätt.

När du behöver hjälp genom ditt familjerättsliga ärende finns vi på ON Advokater här för dig. Vi ger dig juridisk rådgivning – alltid med barnets bästa i fokus – och tar hänsyn till både de rationella och emotionella delar som ärendet kan innebära.

Gemensam eller ens vårdnad

När två föräldrar delar på sig måste de bestämma vart barnet ska bo. Antingen bor barnet växelvis eller stadigvarande hos ena föräldern De flesta barn behöver umgås med båda sina föräldrar och då måste det bestämmas när och hur ofta barnet ska ha umgänge med den förälder som barnet inte bor hos. Reglering kring vårdnad, boende och umgänge ska vara till barnets bästa och barnet har rätt att uttrycka sin egen åsikt. I bästa fall kommer föräldrarna gemensamt fram till en lösning, men om det inte skulle vara möjligt är det domstolen som får avgöra vad som är bäst för barnet.

Vad kostar en vårdnadstvist?

När du anlitar en familjerättsadvokat kan du i de flesta fall använda dig av det rättsskydd som finns i din hemförsäkring. Om du inte kan få rättsskydd kan du i vissa fall beviljas rättshjälp. Det innebär att Rättshjälpsmyndigheten står för en del av kostnaderna när du har anlitat en advokat eller biträdande jurist. Du kan läsa mer om rättskydd och rättshjälp HÄR

Vi på ON Advokater kan hjälpa dig att ansöka om rättsskydd och vi undersöker din möjlighet att beviljas rättshjälp. Välkomna att kontakta oss så hjälper vi dig genom din vårdnadstvist i Helsingborg.

 

Välkommen att kontakta oss för rådgivning!

____________________

 

Läs mer om våra kompetensområden inom familjerätt:

Bodelning
Bouppteckning och Arvskifte
Framtidsfullmakt
Samboavtal
Testamente
Underhållsbidrag
Vårdnad, boende och umgänge
Äktenskapsförord

 

Hur kan vi hjälpa dig?