Målsägandebiträde Malmö

När du har blivit utsatt för brott har du ofta rätt till ett målsägandebiträde. Kontakta oss för att få ett målsägandebiträde specialiserat på brottmål som hjälper dig genom hela rättsprocessen.

Du som blivit utsatt för brott

När du har blivit utsatt för brott har du ofta rätt till ett målsägandebiträde som bekostas av staten. Ett målsägandebiträde är en advokat eller en biträdande jurist som har till uppgift att tillvarata dina rättigheter och intressen som brottsoffer. Målsägandebiträdet stöttar dig genom hela rättsprocessen, från polisutredning till rättegång. Du får även hjälp med att föra skadeståndstalan. Som brottsoffer och målsägande befinner du dig i en sårbar och utsatt situation och det är viktigt att du känner förtroende för ditt målsägandebiträde. Därför har du själv rätt att välja vem du vill ska biträda dig och du bör välja ett ombud så fort förundersökningen inleds.

Ditt målsägandebiträde Malmö

Om du begär någon av våra advokater eller jurister som ditt målsägandebiträde kommer vi att göra allt vi kan för att du ska känna dig trygg. Du som vill utnyttja din rätt att välja målsägandebiträde Malmö bör göra det direkt när processen startar. Skulle du under rättegången vilka byta målsägandebiträde är det inte säkert att det beviljas, så se därför till att vara ute i god tid. Önskar du att någon av våra ombud företräder dig är du välkommen att kontakta oss, så hjälper vid dig vidare.

Hur kan vi hjälpa dig?